. Ma Andrea napja van.
Ahol egy tróger a miniszterelnök
2014-01-06 14:34:01
Ahol egy tróger a miniszterelnök

Ahol egy tróger a miniszterelnök

Mintha nem lett volna elég, hogy az országot irányító elmebeteg, munkahelyek teremtése helyett alantas és dilettáns képzésekre fordítja a közpénzt, eztán ki is számlázzák azoknak, akik nem bizonyulnak együttműködőnek a vezér felzárkóztatásinak hazudott programjával.


De csak miután teljesen kizárják őket a maradék szocális ellátórendszerből.


Domján Tibor, Budapest




Az a tény, hogy 180 ezertől 350 ezer forintig számláznak ki személyenként az államkasszából egy néhány hónapos alsó tagozatos színvonalú képzésért, már eleve merénylet a nemzet ellen, ugyanis a magyar munkaerőpiacnak nem az a problémája, hogy analfabéta vagy szakképzetlen a munkaerő, hanem hogy nincs munka, amiért pedig jelen helyzetben éppen ez a kormány felelős. Természetesen a korábbiak sem értek ezen a fronton (sem) sokkal többet, az azonban már az elmúlt három és fél év alapján is világossá kellett volna, hogy váljon lassan mindenki számára, hogy Orbánnál jobban talán csak maga az Ördög képes ártani az országnak és lakosainak.

 

 

A többféle technológiával, évtizedek óta kivitelezett, szisztematikus szellemi leépítés ugyanis egy dolog, a kifosztás és gazdasági ellehetetlenítés megint csak egy, azonban az, hogy egy egész nemzetet totális erkölcsi katasztrófába sodorjon egy megveszekedett kollégiumi rablóbanda, arról azt gondolom, hogy valóban elsőrendű nemzetbiztonsági kockázatként kell kezelni.

 

Orbán - miután a lakosság pénzét soha nem annak javára, hanem kizárólag saját klientúrájának építésére fordította és fordítja - közel azon a szinten van, hogy tulajdonképpen nincs előtte látható akadály, szinte bármit megcsinálhat. Előző regnálása idején ez csak azért nem volt ennyire szembetűnő, mert a jobboldali érzelmű szavazók többsége már azzal elégedett volt, hogy "végre" nem a baloldali politikai körök harácsolják a közpénzt, illetve az orbáni trikolórrázás és demagóg nemzeti hablaty akkor még tartalmazott valóságelemeket is.

 

 

 

A legnagyobb magyarnak titulált Széchenyi nevével betakarva szétszórtak némi közpénzt a lakosság által üzemeltetett kisvállalkozói szektorban (is), rengeteg adóforintot feccöltek látványos nemzeti csinnadrattákba, jelentős összegeket fektettek különböző médiavállalkozásokba, illetve beindítottak egy - ingyenes - besúgó és/vagy riadólánc hálózatot: a polgári köröket. A sokat emlegetett elmúlt nyolc évben pedig, kaméleon klientúrájuknak köszönhetően, ellenzékiségük dacára is vastagon hasítottak az állami tendereből, továbbá fel- és kihasználva a lelkes (illetve rövidlátó) civil szerveződéseket, szép lassan átvették a hatalmat a helyi önkormányzatok többségében, amiket aztán totálisan eladósítva, de a (köz)pénzeket kimentve építették tovább gazdasági és bűnszervezetüket.

 

2010-ben újra megkapták a fiúk a stafétát, majd alig három év alatt már úgy lelakták az országot, hogy az embernek már akkor hányingere van, ha csak az ablakon néz ki, nemhogy valamely médiacsatornára esik a pillantása. Orbánnak minden kell, ami még nem hozzájuk tartozik és amit nem adnak el neki bagóért, azt elveszi, tönkreteszi vagy egészen egyszerűen megszünteti. Így mára rajta is van a keze az összes stratégiai szektoron; talán csak az internetet nem tudja még szája íze szerint korlátozni, de így is olyan médiafölénnyel rendelkezik, amivel bármikor képes utcára hajtani akár egymillió birkát is, természetesen úgy, hogy azok azt szinte önként és dalolva teszik.

 

 

Azonban hamarosan válaszút elé érkezik az ország lakossága; természetesen nem a választásra gondolok, hiszen az borítékoltan elmebetegék zsebében van már. De amennyiben a magyarok, főleg Orbán magyarjai nem ismerik és lépnek fel az ellen, hogy honfitársaik ezrei, tízezrei, sőt, lassan százezrei kerülnek az utcára vagy lesznek öngyilkosak a kilakoltatások miatt, a hajléktalanokat bűnözőkként üldözik, míg végül egyre többen talicskában tolhatják halottaikat a köztemetőkbe, az érettségizett vagy diplomás munkanélküliek tömegeit, de akár csak az elemi iskolát végzett felnőtt embereket is, óvodás szintű könyvekből gügyögtetik hónapokon keresztül, csak hogy javítsák a foglalkoztatási mutatókat, miközben azt hazduják a semmiből lett bűnszervezeti millárdosok, hogy az ország jobban teljesít.

 

Mindezek után, már egyáltalán nem lehet azon sem csodálkozni, hogy azokat, akik nem hajlandóak alávetni magukat a röhejesen megalázó "kompetencia képzési" tortúrának, illetve azokat akik menet közben "adják fel" a szándékos idő és energiapazarlást és nem végül nem tesznek sikeres "záróvizsgát" azoknak végül kiszámlázzák a már említett 180-350 ezer forintos "tandíjat". Ilyenkor hol van a CÖF meg a békemenet, hol vannak a polgári körök?

 

Nos, ezekben az erkölcsi sírgödrökben, így végül valóban egy nemzet süllyedhet el, csak éppen a kutya nem fog érte könnyezni, nemhogy az emberek millióinak gyászkönnye folyni! Sőt, talán még bele is köpködnek majd.

  

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-01-08 20:04:14

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>