. Ma Andrea napja van.
Orbán szerint a fél országnak a börtönben a helye
2013-12-04 12:05:27
Orbán szerint a fél országnak a börtönben a helye

Orbán szerint a fél országnak a börtönben a helye

Azt gondolná az ember, hogy a gusztustalanságnak van határa, de lassan be kell látni, hogy egyelőre még nem tartunk a végénél. Bármely adószakértő vagy könyvelő megmondja, hogy ha egy vállalkozó mindig mindent előírásszerűen betartana és bevallana, nem maradna a megélhetésre, tehát kvázi kénytelen adót csalni.


Aki  adót csal, annak börtönben a helye.  Orbán, tehát nem véletlenül adócsalót és nem áfacsalót mondott, hiszen utóbbiaknak többnyire a jelenlegi kormányzathoz van közük, akik ezért védelmet élveznek. 

 

Domján Tibor, Budapest






Orbán, tehát a fél országot lecsukatná ha visszapofázik,  de azért csak a felét,  mert a másik felének már nincs semmije, amit bármilyen formában adóztatni lehetne,  ellenük ezért újabbnál újabb kriminalizálási trükkök bevetésén dolgoznak. Magyarország - legalábbis ezen a téren - valóban jobban teljesít, lassan már az afrikai diktatúráknál is.

 

Aki adót csal, annak börtönben a helye – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlament hétfői ülésén Vágó Gábornak válaszul, aki a miniszterelnök állásfoglalására volt kíváncsi az ezermilliárdos áfakorrupciós üggyel kapcsolatban,  majd folytatta: Az adócsalókkal szemben a lehető legkeményebben fel kell lépni, ez alól senki sem bújhat ki, „lehet kicsi vagy nagy, magyar vagy nemzetközi cég”, a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak.


Bizony ám, a szabályok mindenkire vonatkoznak.  Tehát Önre is,  kedves olvasó.  Orbán Viktor pedig pontosan tudja, hogy nem gyakori az az ember, aki még életében nem csalt egy forint adót sem, pontosítok , aki még nem tett legalább olyat, amit egy megfelelően motivált, vagy kellően depressziós adórevizor, alkalomadtán ne minősített volna adócsalásnak. Ami egyébként nem is csoda, hiszen az elkövetéshez nem is feltétlenül kell adócsalási szándék, hanem elég a megfelelően átláthatlan és folyton - sohasem előnyére - változó adózási rendszer, amit ugye vállalkozási felületként biztosít a mindenkori kormány. A népnyúzási faktor pedig ebből a szemszögből még mellékes is.  



A NAV-nál - Horváth András és még sokak szerint - mára rengeteg az olyan vezető, akik különböző szintű üzleti vagy egyéb kapcsolatban állnak bizonyos politikusi (és) vállalkozói körökkel, akiken keresztül akár több ezer millárdokat is, úgy lehet kivenni az államkasszából, hogy utána bottal üthetik a nyomukat, de ha úgy szól a parancs, akkor a koldus zoknijából is kikotorják a félkrajcárt, még ha az nem is gyémánt. Röhej, hogy a NAV-os dolgozók javát, az említett vezetők irányításával, még az operatívabb műveletekhez  sem kell beavatniuk a részletekbe, hiszen mindössze a kiadott "dolgukat végzik", a "dolgok" kimeneteléhez, pedig elég mindössze bizonyos vezetői elvárásokat megfogalmazni.  Így tehát, mindössze néhány vagy néhány száz emberrel tökéletesen irányítható és manipulálható a több tízezer embert foglalkoztató szervezet. 

 

Szabályok tehát vannak, de betartatni csak azokkal akarják, akik nem tartoznak azokhoz a kiváltságos hazai és nemzetközi bűnszervezetekhez, amelyek az egész ország teljes gazdasági infrastruktúráját egyre gyorsuló ütemben lefedve már olyan szemérmetlenül gazdagodnak, ami ezidáig még csak szóbeszédnek sem lehetett tárgya kishazánkban, nemhogy napi hírnek.


Mindeközben, kedves olvasó,  a hírhedt olajozás óta, itt valójában csak annyi változott, hogy most már a kamu vizsgálóbizottságokat sem lehet felállítani, ha a fidesznek nincs kedve benne bohóckodni, sőt, miniszterelnökként inkább burkoltan meg lehet fenyegetni  az egész országot.  


 

 

 

Magyarországon, jó ideje már kevés dolog van, amit ne lehetne megcsinálni a lakossággal, bármiféle rövid távú következmény nélkül, a jelenlegi kormány viszont, az utolsó mikronig kihasználni készül ezt a légitámogatást. Ennek következtében sebészi precizitással gyorsítják fel a folyamatokat, melyekkel éves szinten - különböző csatornákon keresztül - több ezer milliárd forint közpénz áramlik állami szervezésű és/vagy fedezésű bűnszervezetekhez, melyek évenkénti teljes ellopott összegéből az ország azon nyomban talpra, sőt növekedési pályára állítható volna. 


 




Utoljára frissítve: 2013-12-04 12:50:03

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>