DEBRECENI HÍRHATÁR - Erős család, erős ország? A Fidesz szerint igen

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2019.04.23.
 Kedd
Ma Béla napja van.
Holnap György napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 11. 07:35     


Erős család, erős ország? A Fidesz szerint igen
Magyarország csak akkor erősödhet tovább, ha a társadalom magját alkotó családok is erősek.

Ezt állítja az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

 

Schanda Tamás a kecskeméti Tudomány és Művészetek Házában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kormány továbbra is elkötelezett a családok iránt, éppen ezért lesz a következő év a családok éve. A családokat segítő intézkedések körét tovább bővítik, és céljuk a társadalom családbarát értékrendjének erősítése is, amiben kiváló partnerek a közvetlenül a családokkal és az őket érintő problémákkal találkozó közösségek.

Mint mondta, a civil szervezetekkel közös feladatuk, hogy a közösségeket megerősítő, a közgondolkodásra széles körben hatni tudó bázis, valódi védőháló alakulhasson ki, hogy az ott kapott értékek és tapasztalatok beépülhessenek a magyar családok életébe. Az államtitkár emlékeztetett, a Védőháló a családokért elnevezésű pályázat keretében összesen 6,2 milliárd forinttal támogatják a magyar családokat segítő civil szervezeteket, akik munkájukkal létrehozzák a családbarát társadalmat és hozzájárulnak a család szerepének erősítéséhez.

A felhívásra több mint ezer pályázat érkezett, a forrásigény pedig meghaladta a 40 milliárd forintot. A programokat értékelve 154 szervezet projektjének megvalósulását segítik, egyenként 30 és 40 millió forint közötti vissza nem térítendő összeggel - fűzte hozzá.

A kedvezményezett szervezetek a következő években a családokra, társas kapcsolatokra és egyéni tevékenységekre alapozzák közösségépítő programjaikat. Sokan szerveznek családi és sportnapokat, de megtalálhatóak az önismereti tréningek, az életvezetési tanácsadások vagy éppen a párterápiás foglalkozások is. Ugyanakkor vannak nagyon praktikus lehetőségek is, mint a háztartásvezetési tanácsadás vagy éppen a kézműves klubok - sorolta az államtitkár, hozzátéve, hogy a legkisebbekre, a gyermekekre gondolva több pályázó játszóházat, napközis vagy éppen színjátszó táborokat valósít meg. Az önkéntes családsegítés révén pedig azok is bekapcsolódhatnak a tevékenységbe, akik nehéz helyzetben lévő társaikon szeretnének segíteni tudásukkal, tapasztalatukkal - tette hozzá.

Példaértékűnek nevezte a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) támogatott programjait, amelynek során a családi életre nevelésben segítik az SOS Gyermekfalu fiataljait. Egy másik programban pedig a Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthonában szülőknek és nevelőszülőknek szerveznek foglalkozásokat. Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, Kecskeméten a megyei TIT szervezetén kívül a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület is sikerrel pályázott a Védőháló a családokért felhívás keretében. Programjaik során pedig legalább harminc további intézmény kapcsolódhat be abba a munkába, aminek révén a családoknak tudnak újabb lehetőségeket, segítséget nyújtani.

Szabics István, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgatója kiemelte, tréningek, csoportfoglalkozások, előadássorozatok indításával kívánnak a különböző nemzedékek számára segítséget nyújtani a családok egységének megóvásához, a különféle családi krízishelyzetek kezeléséhez, illetve megelőzéséhez. A programok szülők, nagyszülők és családalapítás előtt álló fiatalok számára közvetítenek a mindennapi problémahelyzetekben jól hasznosítható életvezetési, életviteli, válságkezelési, pedagógiai ismereteket. Rendezvényeik között emellett szakmai szimpóziumok, konferenciák is szerepelnek. Az ez év februárjától 2019 februárjáig megvalósuló projektjükre valamivel több mint 36 millió forint támogatást nyertek el. Nyolc partnerszervezettel megvalósuló rendezvényeikkel a tervek szerint 1400 résztvevőt érnek majd el.

 

MTI

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt
További hírek

  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Erdő Péter húsvéti bűnbocsánatában, ha halkan is, de szembehelyezkedik az Orbán-rendszerrel
2019. 04. 20. 18:00 hirhatar.hu
  Kézivezérléssel próbálják bezsarolni a közös képviselőket, hogy törvénytelenül segítség a fideszes szavazatgyűjtőket
2019. 04. 20. 17:30 hirhatar.hu
  Jelentés Abszurdisztánból – Novák Katalinnak a Notre Dame-ról van, a fóti gyermekotthonról nincs álláspontja
2019. 04. 20. 11:49 hirhatar.hu
  Elvitték Kozsót a fideszes ufók, de sajnos vissza is hozták
2019. 04. 19. 12:51 hirhatar.hu
  1,6 milliárdot ad a magyar kormány a Kárpát-medencei magyar oktatás, kultúra támogatására
2019. 04. 19. 12:51 hirhatar.hu
  Újra az MSZP ügyvédje képviseli Nagy Blankát
2019. 04. 19. 12:51 hirhatar.hu
  Elege lett a támadásokból, elhagyja az országot a beteg gyerekeik mellett földön fekvő anyáknak ágyat biztosító jótevő
2019. 04. 18. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport