DEBRECENI HÍRHATÁR - Molnár Gyula: ajánlatot teszünk az országnak és készek vagyunk az áldozatra

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2023.03.23.
 Csütörtök
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 05. 30. 10:54     


Molnár Gyula: ajánlatot teszünk az országnak és készek vagyunk az áldozatra
Molnár Gyula szerint ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt milyen hangulat volt ellenzéki körökben, most kézzel tapintható a lelkesedés és a várakozás.

Mint mondta, az emberek változást akarnak és a jó hír, hogy ennek a fő ereje az MSZP lehet.
 
„Leváltjuk ezt a kormányt, leváltjuk a Fideszt” – jelentette ki határozottan az MSZP elnöke, hozzátéve: felemelő érzés és büszkeséggel tölti el, hogy Horn Gyula után húsz évvel egy igazi baloldali párt állhat ki az emberek elé ugyanilyen programmal és egy hiteles, erős, baloldali miniszterelnök-jelölttel.
 
Az MSZP elnöke felidézte: az utóbbi hetekben, hónapokban végigjárták az országot, sokféle emberrel találkoztak, és mindenhol azt hallották, hogy a Fidesz becsapta az országot. „Megindító volt, amikor Győrben odajött Ilonka nénit, és megmutatta a nyugdíjszelvényét, amely szerint 25 ezer forintból kell megélnie. Becsapták azt a miskolci egyetemistát is, akinek azt ígérték, hogy a tehetséget és a szorgalmat díjazzák, s most azt kell látnia, hogy a haverok, a stróman gázszerelők és a luxusvillák szomszédjai boldogulnak. Becsapták azt az egyedülálló kelet-magyarországi fiatal anyukát, akinek a családok támogatását ígérték. A Fidesz becsapta az országot és eldobta a konzervatívok minden becsülendő értékét.”
 
Molnár Gyula szerint a Fidesz által egykor hirdetett nemzeti büszkeségből cinizmus és arrogancia lett, a keresztény értékek a gyűlölet szításává változtak, a mértékletességből pedig végtelen korrupció burjánzott szét. Az MSZP elnöke szerint pártja azokért dolgozik, akik nem tartoznak a Fidesz által kiválasztott kevesekhez. „Az ő érdekükben mondjuk, hogy tegyünk igazságot! A tehetősektől többet szedünk be és ezt azok kapják, akiknek ma kevesebb jut. Azért dolgozunk, hogy az MSZP Magyarország legerősebb pártja legyen. Mi egy nyugodt, élhető, európai országot szeretnénk teremteni, és azért dolgozunk, hogy a következő miniszterelnököt Botka Lászlónak hívják.”
  
 
 
 
Az MSZP elnöke szerint meg kell értetni az emberekkel, hogy ma Magyarország problémája Orbán Viktor, és az MSZP a megoldás. „Hadat üzenünk a gyűlöletkeltésnek, fellépünk a rasszizmus ellen, és megvédjük a szabad sajtót, a civileket. Nem hagyjuk, hogy ezek az eszmék tartósan gyökeret verjenek. Ezért van szükség egy erős baloldali, szociáldemokrata kormányra. Horn Gyula azt mondta, csak egy erős párt tud segíteni a gyengéken. Ezért kell nekünk egy erős pártot építenünk.”
 
Az MSZP elnöke szerint az EU az elmúlt napokban súlyos döntést hozott és ez 2018-ban világos választás elé állítja a magyar embereket: Orbán vagy Európa? Molnár Gyula emlékeztetett: 2004-ben az MSZP vitte be Magyarországot az unióba, és 2018-ban ők fogják bent tartani. „Nem kell több népszavazás. Jövőre  lesz a nagybetűs Választás, amin valóban mindenki véleményt mondhat a Fidesz kormányzásáról. Ezt kell megnyerni, és utána minden más kérdés kinyitható.”
 
Molnár Gyula rámutatott: az ellenzéki pártoknak, civileknek, szakszervezeteknek, értelmiségnek hamarosan állást kell foglalniuk. Ha abban bíznak, hogy megőrizhetik hitüket, szabadságukat, reményeiket Orbán újabb négy éve alatt, akkor nem csak naivak, hanem sajnos a Fidesz szekerét tolják. „Nem az a kérdés, mit tesznek mások a Fidesz-kormány megbuktatásáért, hanem az, hogy mit teszel te. Aki nincs velük, az velünk van.”
 
Az MSZP elnöke szerint pártja nem kizárólag magának választott miniszterelnök-jelöltet, hanem az országnak tettek egy erős és világos ajánlatot. Ennek érdekében pedig akár áldozatokra is hajlandók. „Hajlandóak vagyunk önállóságunk egy részét beletenni a közösbe. Ha kell, partnereink javára lemondunk előjogokról, programpontokról, elképzelésekről, ha kell körzetekről – de csak egy esetben. Ha mindenki győzni akar és az a célja, hogy két vállra fektethessük a jelenlegi hatalmat.”
 
Végezetül Molnár Gyula a nevek jelentését elemezve rámutatott: a Gyula szó törökül fáklyát jelent, a László jelentése pedig hatalom és dicsőség. „ A Gyulák régebben a csatában lelkesítették a harcolókat és én is készen állok a feladatra, hogy a 96 százalékkal megválasztott Botka Lászlót győzelemre vezessem” – fejezte be beszédét Molnár Gyula, az MSZP elnöke, majd a színpadra szólította Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.
 
Forrás: mszp.hu

További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport