DEBRECENI HÍRHATÁR - Molnár Gyula: Remény Magyarországnak

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2021.11.29.
 Hétfő
Ma Taksony napja van.
Holnap András, Andor napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 05. 20:44     


Molnár Gyula: Remény Magyarországnak
Olyan párttá teszem az MSZP-t, amely új reményt ad Magyarországnak.

Hogy megmutatjuk: a Fidesz leváltható, és ezzel a Magyarországból igazságos, normális, európai országot tudunk csinálni. Az MSZP-nek és a demokrácia mellett elkötelezett ellenzéknek számos dolga van még 2018-ig, de egy fontos célt már elértünk. Az utóbbi hónapokban világossá tettük, hogy mi tényleg egy igazságos ország megteremtésére készülünk, hogy vannak értékeink és meggyőződésünk, amellyel jobb miniszterelnök-jelöltet ajánlunk Magyarországnak, mint a két szélsőjobboldali párt - Orbán Viktor és Vona Gábor személyében.

 

2016 júniusában azzal az ígérettel választottak elnöküknek a szocialisták, hogy ez a párt képes lesz 2018-ban leváltani a Fideszt. Ez az ígéret nem a hatalomról, hanem Magyarországról szólt és szól. Akkor hatodik éve vezette az országot egy olyan kormány, amely megveti a szegényeket; amelynek vezérelve, hogy „akinek semmije nincs, az annyit is ér.” Egy ilyen kormány szükségszerűen eredménytelen, és hogy társadalompolitikai kudarcait leplezze, állandó ellenségkeresésben van: a hajléktalanoktól, a háború elől menekülőkön át a civilekig és egészen az Európai Unióig mindenki Magyarországra tör – legalábbis a Fidesz szerint. Ma már egyértelmű: Orbán Viktor számára, a hatalma megőrzése érdekében bárki ellenséggé válhat. A társadalom többsége is.

 

Ezt a kormányt nemcsak azért kell leváltani, mert kizárólag saját hatalmát erősíti az emberek jogi, fizikai és anyagi biztonsága helyett, hanem azért is, mert az állandó háborúskodás egy tévút, amelynek a végén kívül találjuk magunkat az Európai Unión, valahol a közép-ázsiai elnyomó diktatúrák között.

 

Ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, egy erős pártra, erős MSZP-re van szükség. Ahogy Horn Gyula fogalmazott: „csak egy erős párt tud segíteni a gyengéken.” Ma pedig egyre többen egyre gyengébbek ebben az országban.

 

Amikor 2016-ban átvettem az elnöki tisztséget, az MSZP nem a legvonzóbb arcát mutatta az emberek felé, akiket képviselni, segíteni akarunk. Ebben sokak felelőssége felvethető, gazdálkodásban és politikában egyaránt. Vannak, akik a baloldal vezetőjeként sem tettek meg mindent a baloldal sikeréért, majd elhagyták a pártot, mert alulmaradtak egy pártszavazáson. Mások mintha a közös listán szerepelve sem lettek volna elkötelezettek az MSZP és a baloldal sikeréért.

 

Ezt a korszakot zárja le egyszer és mindenkorra a mai MSZP-kongresszus. Amint a párt küldöttei megszavazzák ezt, Botka László szegedi polgármester személyében Horn Gyula után végre újra egy valódi, nagyformátumú baloldali miniszterelnök-jelöltet ajánlhat az MSZP az országnak. Olyan embert, akit eddig már négyszer választottak újra a saját városában, legutóbb kétharmaddal. Az elmúlt hónapokban egyértelművé tettük, mit értünk az Igazságos Magyarország alatt. Mi ezt ajánljuk, ezt az utat mutatjuk meg a Fidesz által ajánlott „négymillió koldus országa” helyett. Ma Magyarországon kevesen keresnek sokat, és sokan keveset. Ezt kell megfordítanunk, hogy végre az urak és szolgák országa helyett az egyenlő emberek országában élhessünk.

 

A Fidesz hazugsággyára azt harsogja, hogy az egyre szélsőségesebb – a kormánypárti média már gonosz cionistákról beszél, akár a ’30-as években – jobboldalnak nincsen alternatívája, de az elmúlt év világosan megmutatta, hogy ez nem igaz. Budapesten az MSZP már megközelítette a Fideszt: ma a baloldal nyerne a fővárosban. Megvertük a Fideszt Salgótarjánban és több időközi választáson. Bojkott-felhívásunkkal megakadályoztuk, hogy Orbán „népszavaztatása” sikeres legyen. Az MSZP robbantotta ki a legsúlyosabb fideszes korrupciós ügyeket a Nemzeti Bank kétszázmilliárdos csalásától a Quaestor-ügyig. És az MSZP érte el kitartásával a vasárnapi zárva tartás visszavonását is, pedig politikusainkra Kubatovék náci verőlegényeket küldtek.

 

A Fidesz erősnek hiszi magát, de valójában csak erőszakos. A szegények és az átlagemberek, a magyar társadalom többségének lenézése, a hatalmi arrogancia, a vég nélküli lopás miatt egyre többen fordulnak el Orbán Viktortól. Mára Magyarország négyötöde elégedetlen azzal, amilyen irányba mennek a dolgok, és a társadalom kétharmada támogatja Magyarország európai uniós tagságát szemben azzal, amit a Fidesz-gépezet szeretne lenyomni a torkunkon. A 2018-as választás tétje nemcsak az lesz, hogy a szélsőjobb vagy a demokratikus pártok kormányozzák-e majd Magyarországot tovább, hanem az is, hogy maradunk-e Európában. Az MSZP válasza egyértelmű: mi vittük be Magyarországot az Európai Unióba, és mi is fogjuk bent tartani.

 

Ehhez azonban meg kell nyerni a 2018-as választást. Tudjuk, hogy ehhez nagyon sokat kell még tenni. Mi Botka Lászlóval erre az útra léptünk. És persze minden a kormányváltás iránt elkötelezett erőnek is meg kell értenie, hogy nem lehet 2022-re tekinteni és a saját pecsenyét sütögetni: a Fideszt most kell leváltani. Az MSZP nem zár be egyetlen ajtót sem, de a saját útját járja.

 

Hiszünk abban, hogy minden magyarnak jobb egy békés, normális és európai országban élni. Ma az első lépést megtehetjük az Igazságos Magyarország felé. Az egyetlen járható úton.

 

Molnár Gyula, MSZP-elnök


További hírek

  Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
2021. 11. 28. 14:37 hirhatar.hu
  A Kövér igazság
2021. 11. 28. 14:37 hirhatar.hu
  Bajnai Gordon büntetőfeljelentést tesz
2021. 11. 28. 14:37 hirhatar.hu
  Egy éve önkéntes mentős a népszerű magyar nőimitátor
2021. 11. 27. 10:35 hirhatar.hu
  Kovács Kokó István külföldre költözött és nem Azerbajdzsánba
2021. 11. 27. 10:34 hirhatar.hu
  Félévvel ismét meghosszabbítja a veszélyhelyzetet a kormány
2021. 11. 27. 10:34 hirhatar.hu
  Akaratuk ellenére is feltámaszthatják digitálisan az embereket, az adatvédelmi szabályok csak az élőkre vonatkoznak
2021. 11. 24. 13:05 hirhatar.hu
  Csalók élnek vissza a SOTE szaktekintélyének a nevével: potencianövelő eladására használják
2021. 11. 24. 13:05 hirhatar.hu
  Az Orvosi Kamara titkára szerint Orbán politikai okokból titkolja el a járványadatokat
2021. 11. 23. 18:14 hirhatar.hu
  „Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje”
2021. 11. 23. 18:14 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport