DEBRECENI HÍRHATÁR - Orbán Viktor elkotyogta: jövőre újraindul a letelepedési kötvény biznisz

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2019.03.20.
 Szerda
Ma Klaudia napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 26. 12:36     


Orbán Viktor elkotyogta: jövőre újraindul a letelepedési kötvény biznisz
A kormányfő állítólag személyesen győzködött egy letelepedési kötvényeket közvetítő ügynököt, hogy a választások után újraindul a biznisz.

Még személyesen Orbán Viktor is arról győzködött egy közvetítőt, hogy újraindul a letelepedési kötvények kibocsátása – állítja a korrupciógyanús üzlet részleteit felgöngyölítő újságíró, Wiedemann Tamás, a Magyar Nemzet munkatársa. A gazdag migránsoknak tartózkodást biztosító kötvény csak az első két évben, 2014-ig volt nyereséges, miközben az offshore hátterű cégek több mint százmilliárd forintot is kereshettek az üzleten írja a HírTv.
 

Liu úr kantoni származású teakereskedő. Gyakran jár haza Kínába, amit most sokkal könnyebben megtehet magyar papírjaival, amelyeket a letelepedési kötvény révén szerzett.

 

„Magyarország nagyon élhető helynek számít. Kínában jelenleg az ételek, a levegő, a víz egyáltalán nem tiszta, emiatt az ország élhetetlen” – jelentette ki Liu Rui-piao. Liu úr 75 millió forintot fizetett a kötvényért.

 

Az Államadósság Kezelő Központ szerint tavalyig összesen mindössze 1 milliárd forint hasznot hozott a letelepedésikötvény-biznisz a magyar államnak. A nemzetgazdasági miniszter helyettese novemberben még 7-8 milliárdos pluszról beszélt: „November 23-án az NGM is kiadott egy közleményt, amelyből egyértelműen megállapítható, hogy az eddig kibocsátott letelepedésikötvény-állomány több mint a fele a piacinál kedvezőbb kamatozású, így e letelepedési kötvények után körülbelül 20 millió euróval, 7-8 milliárd forinttal kevesebb kamatot fog az állam kifizetni” – nyilatkozta Tállai András.

 

A letelepedésikötvény-konstrukció 2013-ban és 2014-ben még nyereséges volt, mivel a piacinál alacsonyabb kamatot fizetett az állam a papírok után. 2015-re a piaci kamatok megfeleződtek, onnantól bukott a bizniszen a költségvetés. Jelenleg is több mint ezer ember vár arra, hogy elbírálják vásárlási szándékát. A program így végül várhatóan milliárdos mínuszban zárhat.

 

„A kormány által démonizált multinacionális cégek, mint a Goldman Sachs vagy a Deutsche Bank, egy normális magyar államkötvény-kibocsátásnál a kötvény értékének 0,2-0,3 százalékáért cserébe jegyzik le a kötvényeket. A letelepedési kötvénynél olyan 25-30 százalékos a haszonkulcs, tehát százszoros haszonra tesznek szert, mint egy normális kötvénykibocsátás esetében” – ismertette Wiedemann Tamás.

 

Június elején Genfben gyűltek össze a letelepedésikötvény-üzletág legjelentősebb szereplői. A magyar érintettek persze távol tartották magukat az eseménytől, hiszen újságírók is jelen voltak, köztük a Magyar Nemzet munkatársa.

 

„Mindenhol ugyanazokat a neveket hallottuk vissza: Habony Árpád, Habony Árpád, Rogán Antal, Rogán Antal. Sőt, még Orbán Viktor is személyesen győzködte az egyik ügynököt, hogy a magyar kormány most csak szünetelteti ezt az egész konstrukciót, és a választás után újranyitja” – folytatta Wiedemann.

 

A Célpont megkérdezte erről a kormányfőt:

 

– Miniszterelnök úr egy nagyon gyors kérdést megenged? Meg tudja azt ígérni, hogy a letelepedési kötvényeket nem vezetik vissza a választás után?

 – Van rá egy szabály. Döntés van róla.

De bármikor visszavonható.

– Döntés van róla.

Akkor nem? Ezt vehetjük nemnek, miniszterelnök úr?

– Döntés van róla.”

 

A letelepedési kötvényüzlet keretében homályos hátterű, de jól dokumentálhatóan Habony Árpád és Rogán Antal köreihez kötődő cégek minden ügyfélen 25-30 millió forintot keresnek. 19 ezren jegyezték eddig a papírokat, a haszon tehát százmilliárdokban mérhető.

 

Forrás: HírTv


További hírek

  Bezáratják Mészárossal az ECHO TV-t
2019. 03. 18. 15:11 hirhatar.hu
  80 milliárdot tolnak Orbánék vajdasági magyar vállalkozásokba
2019. 03. 18. 10:45 hirhatar.hu
  Nyilvánosságra hozta Kásler önkényes manipulációit a mandátumát visszaadó művész
2019. 03. 18. 10:45 hirhatar.hu
  A Márciusi kiáltvány - 1848 márciusának üzenete a mai ellenzékhez
2019. 03. 17. 12:41 hirhatar.hu
  Már Rogán irányítja az Európai Uniót is
2019. 03. 17. 12:41 hirhatar.hu
  Ne legyenek illúzióink: a migránspropaganda végeredménye az új-zélandi borzalom
2019. 03. 17. 12:41 hirhatar.hu
  Amikor vége lesz a sztorinak – mert egyszer vége lesz
2019. 03. 16. 15:28 hirhatar.hu
  Márciusi ifjak helyett ásító inasok
2019. 03. 16. 09:50 hirhatar.hu
  MTI-cenzúra a szabad sajtó napjára
2019. 03. 14. 18:01 hirhatar.hu
  Lassan temethetjük Magyarországot: Schmidt Mária kezébe került a rendszerváltás meghamisítása is
2019. 03. 14. 17:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport