DEBRECENI HÍRHATÁR - Rogán felesége dönthet a helikopterezésről

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2019.06.19.
 Szerda
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 23. 12:05     


Rogán felesége dönthet a helikopterezésről
Többségi részesedést szerzett a Rogán család botrányt okozó helikopterezését leszervező cégben Rogán Antal felesége.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek tavaly októberben okozott nehéz perceket, hogy a Népszabadság megírta, és fényképekkel is bizonyította: családjával együtt helikopterrel utazott egy esküvőre. A tárcavezető először letagadta az akkori becslések szerint 1,5-2 millió forintos luxusutat, később pedig, amikor a bizonyító erejű fotó is előkerült, sikeres üzletasszony feleségét emlegette, akinek cége állítólag egy barterszerződés keretében szerezte a járművet – írja a Magyar Nemzet.

 

Nos, a sikeres üzletasszony tovább növelte részesedését az említett vállalatban: míg korábban 50 százalékos üzletrésze volt a Nakama & Partners Kft.-ben, most már ő a többségi tulajdonos.

 

Nos, a sikeres üzletasszony tovább növelte részesedését az említett vállalatban: míg korábban 50 százalékos üzletrésze volt a Nakama & Partners Kft.-ben, most már ő a többségi tulajdonos. A társaság múlt hét elején tartott közgyűlést, ahol a tagok arról határoztak, hogy a miniszterfeleség üzlettársa, a celebvilágban szintén ismert Sarka Kata a 1,5 millió forint névértékű üzletrészéből 30 ezer forintnyit elad Rogán Cecíliának. Ezzel a tárcavezető neje 51 százalékos tulajdonos lett, vagyis a jövőben számos vállalatot érintő ügyben akár egyedül is döntést hozhat. A változás egyelőre nem jogerős, cégbírósági bejegyzés alatt áll.

 

A közgyűlési jegyzőkönyvéből az nem derült ki, hogy Rogán Cecília mennyit fizetett az 1 százalékos tulajdonrészért, de semmi nem utalt arra, hogy névérték fölött vásárolta volna meg a pakettet. Ha így történt, az nemcsak azért volna érdekes, mert az irányítási jogok átadása biztosan többet ér 30 ezer forintnál, hanem mert a cég 1 százaléka csak a tavalyi, szűk 8 milliós nyeresége miatt is jóval értékesebb ennél.

 

Más kérdés, hogy továbbra sem lehet tudni, pontosan mivel foglalkozik a vállalkozás. A Magyar Nemzet korábban kereste erre vonatkozó kérdéseivel a társaságot, de válaszokat nem kaptunk. A lap úgy tudja, az eredeti elképzelések szerint hazai hírességek Facebook-oldalára akartak hirdetéseket szervezni; később az is felmerült, hogy a Magyarország szépe versenyen legjobban szereplő lányokat foglalkoztatják. Hogy végül melyik üzlet indult be, nem egyértelmű, de mindenképp érdekes, hogy a cég továbbra sem túl aktív a világhálón: honlapja és Facebook-profilja sincs.

 

Mindenesetre az a valami, amit csinálnak, elég jól jövedelmez, tavaly ugyanis – amint erről korábban már a Magyar Nemzet beszámolt – annak ellenére sikerült 51 milliós árbevételt és 7,7 milliós adózott profitot összehozni, hogy a társaság az érdemi működést állítólag csak 2016 májusában kezdte meg. A beszámolót elfogadó idei áprilisi közgyűlésen egyébként még nem vetődött föl, hogy átalakítják a tulajdonosi viszonyokat.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Népszabadság/archívum


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:

 


További hírek

  Visszautasította a két életet mentő kapitány, hogy vele népszerűsködjön az újpesti fideszes polgármester
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  A Fidesz, Bige László és a pécsi vállalkozó esete, avagy a mocskos maffia mancsai
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  „Besúgórock”, spiclik, elárult szabadság – ennyi maradt 30 év után a „Szabadság Napjából”
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  Orbán Viktor történelmi bűne
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  Az Orbán-propaganda úgy döntött, hogy Orbán döntötte meg a rendszert
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  30 éve volt 61 éve
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  Nem csak politikailag, hanem jogilag sem volt helyes az LMP kizárósdija
2019. 06. 15. 09:20 hirhatar.hu
  Kilép az LMP a pécsi ellenzéki összefogásból
2019. 06. 14. 18:00 hirhatar.hu
  Két mondat a zsarnokságról
2019. 06. 14. 17:31 hirhatar.hu
  Külföldre mehetsz – vagy börtönbe: finoman jeleztek az egyik legvagyonosabb milliárdosnak, hogy kéne a vállalkozása
2019. 06. 14. 17:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport